Thursday, November 26, 2015

busana Pengantin @ Baju Pengantin BARU utk dijual

Bg anda yg masih tercari2 busana pernikahan @ Persandingan utk majlis anda..

Nak yg simple tapi cantik, kami ada busana khas utk anda!

khas utk Pengantin Muslimah yg mementingkan penjagaan aurat. busana ini amat sesuai utk anda..

bukan shj nampak sopan dan selesa mahal cantik utk anda 😊

whatapp kami di 012-3902581 for more info 😘

Promosi Sewaan Baju pengantin murah, cantik

pRomosi Nov 2015 bakal berakhir!

grab cepat.. utk majlis dec 2015 - 2016

mengapa Pilih koleksi kami??

✔Busana terkini
✔koleksi BARU
✔Aksesori lgkp
✔Harga Sangat Berpatutan dgn KUALITI terbaik
✔penGalaman hampir 10 thn!

whatapp terus ke 0123902581 😊

Monday, November 23, 2015

makeup pengantin @ solekan pengantin Muslimah

alhamdulillah...

dahulukan allah dlm segala hal, allah permudahkan segala urusan kerja kita.

ape kena mengena tazkirah kak yus ni ek..hehehehe...

ok, bagi yg nak dapatkan solekan pada majlis berbahagia anda..dan anda seorg yg mementingkan penjagaan aurat, dan inginkan solekan yg nampak natural tapi tahan lama dan tak terlalu over..dannnn
yg paling penting solekan yv berlandaskan syariah, iaiti tanpa mencukur kening dan tanpa pengunaan bulu mata palsu..emmmm.... boleh contact dan booking kak yus okay! semestinya kepakaran kak yus la bab2 mcm tu..10 tahun dlm industri ini, insyallah boleh beri terbaik utk anda 😊

whatapp ke 012-3902581 segera okay..sebelum sesi 2016 fully booked!

jom tgk gambar pgtn last week..utk pernikahan..😊

Wednesday, November 18, 2015

Baju @ Busana Pengantin Muslimah Koleksi terbaru untuk Dijual

Promosi Terkini.. Busana Pengantin  Esklusif by

Pastel Dè Anggun
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Koleksi utk dijual, Harga sangat berpatutan setanding kualiti busana yg esklusif!

Dengan koleksi Pelbagai Warna2 PASTEL, sejuk mata memandang..

Busana khas utk Pengantin Muslimah yg pastinya menutup Aurat anda dan patuh Syariah..

whatapp "pastel" ke 012-3902581 utk mendapatkan harga promosi pembukaan!

*hanya kepada 10 pelangan terawal shj 👍👍👍

peluang cari duit

berhenti Mengeluh, Usaha tambah income
------------------------------------------------------------------

khas utk suri Rumah, ataupun wanita berkerjaya tapi nak cuba2 buat side income.. berita baik utk anda.

kami dlm proses mengeluarkan satu produk jenama baru dibawah Anggun Mempelai Muslimah.Dengan izin allah, akan dilancarkan awal 2016 nanti.. (tinggal sebulan lebih je lagi)

matlamat kami, utk bantu lebih ramai org menjana income utk menyelesaikan masalah beban perbelanjaan anda diluar sana.Pastinya margin @ keuntungan yg akan kami bg pd ande sebagai agen tinggi utk produk ini..

Apa produk nye?? Tunggggguuu....yg pasti anda tak perlu keluar modal tinggi, yg kami mahu kerajinan dan kesunguhan shj 😙

follow kami selalu di page, ig or blog okeyyy

*skema semacam lak ayat memalam ni 😁😁😁..dah2 sebelum tido pikir2kan okey...tak rugi mencuba.

Monday, November 16, 2015

solekan Pengantin Muslimah

as salam ..

its me..kak Yus! 😘

with pengantin last week..bakal Ustazah insyaAllah..

yg masih tercari2 makeup artis muslimah, dan berminat dgn hasil kerja kak yus..
contact kak yus cepat ye.. khas utk pengantin muslimah, insyallah..kak yus bantu anda utk tampil cantik dan pastinya tidak berlebihan berlandaskan "syariah compliance"

nak cerita sikit mengenai pengantin yg comel ni..sis ni masih study di UM, (ooopppsss..tetiba teringat kenangan lama masa degree kat sana dulu..) dan bakal bergelar ustazah. dan pastinya inginkan solekan yg tak nampak over. sooo...mmg kepakaran kak yus memberi soft touch dan teknik tanpa perlu mencukur kening dan Tanpa Pengunaan bulu mata palsu!

bg sis ni, yg tak pernah mengunakan makeup..sedikit solekan pon pastinya akan membuat wajahnya nampak lain..hehehe..sekali seumur hidupkan, dan atas request pengantin kak yus mengunakan teknik solekan yg betul2 soft supaya tak nampak berlebihan pd pgtn dan pastinya tetap cantik dalam gambar utk disimpan dan jd kenangan seumur hidup 😊

yg berminat nak rasa touch by kak yus, rojer awal tau 😊..insyallah pengalaman hampir 10 tahun akan membantu anda tampil lebih konfident dihari bahagian dan ttp berlandaskan syariah compliance..insyallah

whatapp terus ke 012-3902581 okay syg2 smua 😘😘😘

Promosi diskaun Pelamin saiz Rumah December 2015

Pelamin Saiz rumah..by AMB

promosi sempena cuti sekolah berlangsung..yg masih tercari2 pelamin utk majlis anda pada Dec 2015 dan majlis sekitar lembag klang, klang, shah alam, sungai buluh..boleh whatapp kami segera utk dptkan harga special promosi ini.

*tertakluk pada kekosongan tarikh

whatapp "promo dec" ke 012-3902582

Sunday, November 15, 2015

Makeup @ Solekan Muslimah Tanpa cukur kening dan Tanpa bulu mata palsu

Solekan pengantin Muslimah by sis Yus Yusof semalam...

kepakaran kak yus dlm solekan pengantin hamoir mencecah 10 tahun pengalaman..insyallah akan beri terbaik utk anda.

khas utk anda yg inginkan teknik solekan pengantin muslimah yg nampak natural, sweet dan pastinya tanpa pengunaan bulu mata palsu & tanpa perlu cantas kening 😊

whatapp kak yus segera utk lock date anda okay!

012-3902581

Tips Sapuan Maskara dgn hasil yg cantik

Tips Sapuan Maskara
-----------------------------------
- jgn teragak2 apabila menyapu maskara utk memastikan sapuan tidak comot.
- selepas mengoles maskara pd bulu mata atas, jgn abaikan bulu mata bawah
- oleskan dlm kedududkan berus dlm btk vertikal dan oles dgn hujung berus maskara

Cara Terbaik mencuci maskara
--------------------------------------------------

- gunakan minyak bayi atau pencuci muka berasaskan susu.kerana ia lebih lembut dan tidak merosakkan kuliy sekitar mata.
- jgn gonyoh atau menggosok bulu mata utk elakkan bulu mata tertangal dan mungkin mencederakan kulit sekitar mata

More Tips dr kami??

tunggguuuu ya 😘

#AnggunMempelaiTips
#ButikPengantinMuslimah

Thursday, November 12, 2015

Pelamin utk Bergambar

Pelamin
-------------

adakah satu kemestian dlm sesebuah majlis perkahwinan harus ada Pelamin sebagai singgahsana pengantin?

Jika dahulu, pelamin kebiasaan nya merupakan keperluan utk majlis persandingan, akan tetapi kini persepsi ini telah banyak berubah..

kebanyakan majlis perkahwinan sekarang tidak lagi menjalankan adat merenjis @ tepung tawar pengantin
sebagai salah satu acara wajib dlm majlis tersebut.

akan tetapi, pelamin tetap ada permintaan untuk sesi bergambar bersama keluarga dan rakan2..

gambar yg diambil akan menjadi kenangan seumur hidup,  hiasan pelamimn amat diperlukan sebagai backdrop supaya gambar yg diambil tampak lebih sempurna 😊

Tuesday, November 10, 2015

Tips Pemilihan Warna yg bersesuaian dgn kulit

Rata2 majlis perkahwinan sekarang mempunyai tema warna yg tersendiri. Bermula dgn pemilihan scaloop kanopi sehinggalah pemilihan warna busana penganti  dan keluarga.

telah menjadi trend utk keluarga pengantin berbaju sedondon sesi keluarga.Akan tetapi, pengantin sebenarnya mempunyai kelonggaran utk tidak terlalu mengikut warna tema yg sama dgn keluarga supaya terdapat "kontra" warna yg boleh menonjolkan mempelai dihari bahagia.

Antara soalan yg biasa ditanya, apakah warna yg sesuai berdasarkan warna kulit pengantin supaya kelihatan sedap mata memandang dan tidak terlalu over.

dibawah disertakan tips utk anda lebih mudah memilih warna busana yg bersesuaian dgn warna kulit anda 😊

- kuning langsat :
warna-warna tropika seperti jingga, hijau, merah, kuning dan biru merupakan pilihan yang terbaik.

-sawo matang :
warna ungu, oren atau merah hati agar anda terlihat lebih menarik.

- gelap :
warna-warna tanah yang lembut merupakan pilihan tepat untuk pakaian anda.

- cerah (putih) :
semua warna adalah cantik digayakan akan terutama warna2 ceria seperti merah, royal blue dan lain2.

Nak more tips utk anda kelihatan cantik dan menawan dihari bahagia?

follow kami sentiasa okay 😊

juga boleh Like kami di page

www.fb.com/anggunmempelaibutik

Monday, November 9, 2015

tips memilih Baju @ busana Pengantin Muslimah

Dalam membuat persiapan perkahwinan, soal pemilihan busana @ baju utk majlis resepsi ataupun persandingan adalah perkara utama bg mempelai.

Dan kami di Anggun mempelai berpengalaman hampir 10 tahun dlm bidang ini dan kini kami mengkhususkan kepada pengantin Muslimah.

ciri2 design busana amat kami titik beratkan dimana ia haruslah menepati syariah dan menutup aurah.

terdapat pelbagai koleksi warna yg boleh anda pilih utk disesuaikan dgn tema majlis anda.

Keselesaan pengantin juga harus diambil kira utk memastikan anda selesa sepanjang majlis berlangsung.

utk more tips dan info..boleh follow kami sentiasa utk lebih sharing yg bermanfaat utk majlis anda

sebarang pertanyaan boleh hubungi Sis Yus Yusof melalui whatapp ke 012-3902581 😊

Thursday, November 5, 2015

pelamin Mini simple Esklusif

Decorasi yg menarik dan tidak sarat bersama2 aksesori pelamin yg esklusif meyerlahkan pelamin mini anda..

warna2 pastel yg nampak soft sesuai dan senang utk disuaipadankan dgn apa2 shj warna busana anda.

sesuai utk majlis pernikahan dan pertunangan disamping sesuai utk bergambar sesi keluarga 😊

whatapp ke 012-3902581

Promosi Sewaan Baju Pengantin Eaklusif Murah

Promosi November 2015 sedang berlangsung!!

jom booking segera utk dptkan harga diskaun ini..

koLeksi Busana Terbaru dan Esklusif 😊

Untuk majlis November 2015 hingga ke tahun 2016..

whatapp ke 012-3902581 segera untuk set apoiment anda dgn kami 😘

Wednesday, November 4, 2015

Makeup @ solekan Pengantin Muslimah

As salam 😊,
Sy sis Yus Yusof..kepakaran sy dlm bidang solekan hampir mencecah tahun ke-10.

Dan Sekarang sy lebih memfokuskan kepada solekan pengantin yg berlandaskan "patuh syariah" dimana solekan yg menitik beratkan jenis solekan yg nampak cantik tapi tidak tebal dgn teknik solekan tanpa perly mencukur kening dan tanpa pengunaan bulu mata palsu..

so, insyallah penampilan anda still nampak anggun dihari bahagia dan cantik dipandang oleh suami teruatamanya berlandaskan syariah compliance 😊

berminat dengan teknik solekan ini..boleh whatapp kak yus okay 😊

012-3902581

Aturcara Majlis Perkahwinan Penting!

Tips Atucara Majlis
-------------------------------

utk sesuatu majlis perkahwinan, atucara majlis yg lgkp harus disediakan oleh pihak pengantin utk menjadikan majlis perkahwinan itu lebih terurus dan teratur.

sebaik2 nya, atucara dibuat 2 minggu sebelum majlis dan segala tugas2 diagih2kan kepada adik beradik dan saudara mara lebih awal supaya dihari perkahwinan itu semua sudah tahu tugas masing2 demi melancarkan majlis tersebut.

antara tugas yg perlu diagih2kan atau dipantau oleh ahli keluarga ialah ;

- goodies
- atucara persandingan
- lauk pauk dan makanan yg disediakan
- penyambut tetamu

dan lain2 lagi..

dan..

pada hari perkahwinan, seorg ketua dr kalangan adik beradik pgtn atau saudara terdekat boleh berdiskusi dgn DJ, mengenai atucara majlis pd hr itu demi kelancaran majlis seperti yg telah dirancangkan.

sekiranya ini semua dilakukan dgn baik, pengantin hanya perlu menikmati hari bahagia mereka ibarat raja sehari tanpa perlu memikirkan apa2 pd hari tersebut kerana segala tugas sudah dan bakal diselesaikan oleh ahli keluarga dan sanak saudara 😊

#Pic Attch sekadar hiasan ye..hehe

#AnggunMempelaiTips
#AnggunMempelaimuslimah

Makeup @ Solekan Pengantin Muslimah

Cantik Persis Artis
********************

ingin tahu apa faktor utama utk solekan anda nampak cantik bukan sahaja didalam gambar, malah bila dipandang depan2..

SKIN @ KULIT muka anda!
-------------------------------------------

wajib anda belai dan jaga seelok2nya 3 bulan sebelum majlis. supaya tidak nampak kusam atau berjerawat!

Scrub wajah adalah perkara penting utk anda lakukan seminggu sekurang2nya 1 kali..fungsinya?

untuk membuang sel2 kulit mati pada wajah anda dan gantikan dengan kulit baru yg lebih cantik 😊

elakkan mengutil jerawat dengan mengunakkan kuku jari anda...kerana ia boleh membuatkan jerawat2 ini makin melebarkan kuasanya..hehehe..

selain dr itu, penting juga utk anda mendapatkan Jurumakeup @ Makeup artis Yg betol2 mempunyai skill dan pengalaman yg byk dlm bidang ini.. nak kawin sekali seumur hidupkan, jgn kedekut utk hire mereka yg betol2 PAKAR Dlm bidang yg sepatutnya..part ni la paling ptg, supaya dpt menambahkan keyakinan anda tat kala bersama suami melayan para tetamu dihari bahagia..

more info n tips..follow us ya..

#AnggunMempelaiTips
#AnggunMempelaiMuslimah
#MakeupArtisMuslimahBySisYusYusof

Tuesday, November 3, 2015

Utk miss-v @ kemaluan wanita yg punya masalah gatal-gatal dan keputihan

Bahaya Green Tea!

Viral ttg kesedapan air green tea Sekarang ni di fb..so...sgt bahaya kalau anda abaikan kebaikan sumber alam ni 😁

mcm2 cara peniaga olahkan utk hasilkan minuman yg Sedap disamping berkhasiat  😊

Dannnn.....tahukah anda????

Green tea juga bagus utk KULIT. kesan melecur, gatal2..ruam pun boleh disembuhkan dgn menekapkan uncang green tea ke kulit yg bermasaalah kerana agen Antiseptik yg terkandung dlm green tea sangat berkesan utk merawat kulit bermasaalah tersebut!

Dan.....tahukah anda....

dlm sebotol V-Secret 6in1 juga ada kandungan Extrak Green Tea 😊 selain 5 Lg bahan yg Terrrrbaik!
so, sgt memberi manfaat kepada wanita2  dan memudahkan anda..

Must Try..and see the Result 😊

u will 💖 this produk..in syaalah.

anda ada apa2 masalah berkaitan? whatapp kami utk Free Consultation 😙

012-3902581

bunga Tangan @ Hand bouq

Bunga Tangan @ Hand Bouquet sudah sinonim dgn Pengantin..

menjadi satu kePerluan penting utk pengantin Tampil yakin dengan mengengam bunga tangan dihari perkahwinan. Bunga tangan merupakan antara aksesori yg disertakan dlm penampilan pengantin dihari bahagia supaya nampak lebih anggun dan amat penting digayakan ketika sesi bergambar supaya nampak lebih cantik dan berseri..

ada 2 pilihan bunga tangan samaada bunga hidup atau bunga artificial..untuk yg nak bajet, atau bunga yg senang dijaga dan boleh disimpan lama sebagai kenang-kenangan..bunga artificial adalah yg terbaik! tapi...mcm kita tau, bunga hidup pastinya ada kelasnya yg tersendri. pilihan ditangan anda.. yg penting cantik!

#AnggunmempelaiTips
#AnggunmempelaiMuslimah
#Whatapp 0123902581

Pakej lengkap perkahwinan solekan dan pelamin

firstly nak wish selamat pengantin baru pd pasangan muda yg sama cantik sama hensem ni 😊

senang sgt berurusan dgn diaorg dan sebetulnya pengantin perempuan adalah adik kepada customer anggun mempelai tahun lepas.. kakak puas hati, adik pun tak perlu pening2 cari bridal..AMB kan ada... 😊😊😊

majlis yg ringkas tapi meriah..tanpa majlis bersanding, pengantin diarah masuk kedewan dgn paluan kompang dan terus menuju ke meja makan beradap utk bersantap!

selepas majlis makan beradap..majlis potong kek dan bacaan doa turut dilaksanakan..

setelah perut kenyang..baru lah sesi bergambar sesi keluarga di singagahsana pelamin dr AMB bertemakan warna biru..

Anda inginkan juru makeup dan pelaim serta busana dr butik yg berpengalaman? hubungi kami okay..

kepakaran kami hampir 10 tahun dlm bidang ini khususnya utk pengantin MUSLIMAH dgn servis yg terbaik khas utk anda 😊

whatapp ke 012-3902581 utk dotkan promosi2 dan pakej2 hebat dr kami