Tuesday, April 5, 2016

Pengantin Muslimah @ shah alam

As salam 😊

Kali ni kak yus nak story mengenai majlis wedding last week by anggun mempelai butik.

Pasangan Dr Munirah dan firdaus..sama cantik sama padan 😊

Bermula dari makeup pernikahan, makeup majlis resepsi , busana perkahwinan, aksesori lgkp pgtn dan pelamin khemah khas utk bergambar.

Ok..

Nak share atucara yg menarik kali ni, setelah kak yy berbincang dgn pgtn pempuan yg nak solat bila masuk waktu zohor, tapi majlis berarak nak buat sebelum masuk waktu solat...haaaaa...mcm ne tu ye 😁😁😁

Bg yg nak majlis berkat mcm ni, bleh tiru atucara kami ni 😅

Sebelum solekan dimulakan, pengantin ambil air wuduk dahulu..dan bermulanya proses tahan kentut disitu 😆

Selesai makeup, terus ke majlis berarak pengantin pada jam 12.45 tghr. Dan pengantin terus diarak ke meja makan beradap..jamah makan sedikit dan masuk je waktu solat, terus masuk kebilik utk solat zohor dan kembali kepada tetamu utk sesi bergambar!

Emmm...mesti ramai tertanya2 mcm mana nak jaga air semayang masa majlis bersalaman dgn pgtn lelaki kan??

Hehe.. tgk pada gambar yg kak yy ambil utk majlis mkn beradap sebelum pgtn solat tu, pgtn mengunakan hand sock @ stokin tangan utk elak air sembahyang terbatal 😊😊😊

Setle solat..hand sock boleh cabut laaa ..

Nak dpt majlis yg berkat, perkara yg allah wajibkan kena dahulukan juga kan 😊

Jgn disebabkan makeup, majlis dan tetamu yg dtg kita abaikan waktu solat ..

Ingat mengigati amalan muliakan..cheeewaaahhh ☺☺☺

Dan satu lagi lupa nak story..pastinya makeup kali ni pon syariah compliance!

Tampil cantik, sweet tanpa perlu cukur kening dan tanpa perlu bulu mata palsu 😊

Ok, jom layan gambar!

No comments: