Monday, August 15, 2016

Solat vs makeup masa Majlis resepsi

Meh nak story dan bg Tips sikit utk bakal pgtn ☺️

Memandangkan Anggun Mempelai Butik hanya fokus kepada pengantin Muslimah..iaitu dr segi design busana, dan teknik solekan yg berkonsepkan muslimah (tanpa cukur kening dan Tanpa Bulu Mata Palsu) dgn penampilan yg sweet dan Bersederhana tapi still nampak cantik dan anggun giteww ☺️

Nak share sikit mengenai soalan yg biasa pgtn2 muslimah ni tanya..mcm mana nak solat zohor, asar dan berarak utk majlis dan timing utk outdoor..makeup mcm mana????

Ok... Antara tips yg biasa hakak share.

Sebelum makeup, ambil wuduk dahulu..dan bila masuk waktu terus solat zohor dan selesai solat terus la berarak utk majlis.

Dan sekiranya majlis berarak berlangsung sebelum zohor, guna cara yg sama juga dgn berwuduk sebelum solekan dilakukan tapi anda boleh buat kelainan dgn mengunakan sarung tangan skin colour mcm pgtn ni guna 😊..
Ini utk elak tersentuh pgtn lelaki yg membolehkan wuduk terbatal ketika majlis berarak..
Emmm..macam kelakar la kak..rase mcm mikel jeksen pulak pakai sarung tangai bagaiii 🙊 ..
Haaa..nak nampak kelakar sikit ke, nak tinggal solat kot2 wuduk terbatal? 😁
Tapi utk ternik ini , pastikan urat kentut anda terpelihara sebaiknya tau...jgn terlepas sudahhh 😆😆😆 tu hakak tak dapat nak tolong 😌

kejap je pon,lepas je berarak dan masuk waktu zohor masuk la rumah sekejap utk tunaikan solat..senang kan..tak perlu sampai skip solat semata2 sebab anda adalah pengantin ☺️

Dan kebiasaanya, utk majlis outdoor..pgtn perlu bersiap sedia dlm jam 4ptg.terus ke sesi outdoor dan siap dlm 5-6ptg. So sempat lagi utk bersiap dan basuh makeup utk tunaikan solat asar..

Terjawap kan soalan tu.. 😊

Jom share kalau bermanfaat utk tips adik2 yg bakal berkahwin nanti.

Bg yg mencari2 butik pengantin & mua wanita asli dan solekan berkonsepkan muslimah syariah compliance..terus ke page fb kami di :-
Anggun Mempelai Butik - Butik Pengantin Muslimah

Pengalaman 10tahun dlm bidang ini,insyallah membantu anda juga utk majlis perkahwinan yg diberkati dan meriah hendaknya .. 💋

#AnggunMempelaiButik
#ButikPengantinMuslimah
#AnggunMempelaiFounder
#NoteTambahNilaiHidup

No comments: