Monday, August 22, 2016

Merdeka SALE!!

As salam..

Jom dapatkan koleksi dress by Damara Signature yg cantik ala princess ni 😍

Apa yg best pasal design ni, kami gunakan material yg sgt berkualiti tau..tak sama mcm yg biasa jual diluar yg mengunakan lining nipis dan jarang..

So mmg tak rugi utk wang anda 😊

Dgn jahitan yg kemas dan kami bg FREE VEIL dan harga Termasuk Pos Laju 😀

Whatapp kak Yus cepat2 sementara stok masih ada

011-39250036

Anggun Mempelai Butik - Memenuhi Citarasa & Bajet Anda. 012-3902581.

Saturday, August 20, 2016

Baju sanding cantik murah

Utk sewaan..

Lengkap dgn aksesori pgtn 😊

Harga sewaan dari rm499-rm650

Termasuk:-
Veil
Shawl
Bunga tangan
Kasut
Samping dan tanjak
Keris
Payung

Whatapp kak Yy for more info
012-3902581

Friday, August 19, 2016

Pakej perkahwinan Murah

Offer masih berlangsung..

Pakej Rm1499
-solekan muslimah 1×
- baju sanding sepasang
- aksesori lengkap pengantin
- bunga tangan Artificial
- pelamin Rumah

Free transport charge utk majlis sekitar shah alam-klang-subang-petaling jaya dan kawasan2 sekitar

Whatapp kak Yus 012-3902581 for more info 😊

10tahun pengalaman dlm bidang andaman 💋💋💋

Thursday, August 18, 2016

Baju Nikah Murah dan cantik

Pssssttttt!!

Ada offer utk bulan ni tau.. tapi khas utk peminat PINK COLOUR 💗

NORMAL price rm249, but Now kami offer Rm199 sahaja..

Jap...ada lagi

Kami bg free sekali Veil dan Termasuk kos pos Laju!

Emmmmm....mana nak dpt harga dan kualiti mcm ni kat luar..

Whatapp segera utk dapatkan sementara saiz masih byk pilihan tau 😊

Whatapp kak Yy 011-39250036

Monday, August 15, 2016

Pelamin Bajet utk majlis nikah, Bertandang & pertunangan

Promosi pelamin bulan ini..

Pelamin mini berkerusi, sesuai utm bergambar dan utk majlis pertunangan, pernikahan dan majlis sambut menantu 😊

Lebar backdrop dln 7.5kaki..cantik dan comel utk majlis2 ringkas dan pastinya pada harga yg murab dan jimat!

Khas utk majlis disekitar klang, shah alam, petaling jaya, puncak alam, subang, puncak perdana dan kawasan2 sekitar..

Offer Rm450 shj!!! Termasuk transport charge u olllsss..

Whatapp kami terus ke 012-3902581

Baju Nikah soft pink Murah

Offer pertengahan bulan ini!!

Dress by Damara Signature, PINK colour..

Sgt soft dan sweet 😊

Terdapat dlm saiz s-Xl

Normal price Rm249..Now Offer RM199 shj!!

Yesss...!!

RM199 SHJ

Kami bagi FREE VEIL & POS LAJU 💋

Whatapp sekarang
011-39250036 sementara stok masih ada

Solat vs makeup masa Majlis resepsi

Meh nak story dan bg Tips sikit utk bakal pgtn ☺️

Memandangkan Anggun Mempelai Butik hanya fokus kepada pengantin Muslimah..iaitu dr segi design busana, dan teknik solekan yg berkonsepkan muslimah (tanpa cukur kening dan Tanpa Bulu Mata Palsu) dgn penampilan yg sweet dan Bersederhana tapi still nampak cantik dan anggun giteww ☺️

Nak share sikit mengenai soalan yg biasa pgtn2 muslimah ni tanya..mcm mana nak solat zohor, asar dan berarak utk majlis dan timing utk outdoor..makeup mcm mana????

Ok... Antara tips yg biasa hakak share.

Sebelum makeup, ambil wuduk dahulu..dan bila masuk waktu terus solat zohor dan selesai solat terus la berarak utk majlis.

Dan sekiranya majlis berarak berlangsung sebelum zohor, guna cara yg sama juga dgn berwuduk sebelum solekan dilakukan tapi anda boleh buat kelainan dgn mengunakan sarung tangan skin colour mcm pgtn ni guna 😊..
Ini utk elak tersentuh pgtn lelaki yg membolehkan wuduk terbatal ketika majlis berarak..
Emmm..macam kelakar la kak..rase mcm mikel jeksen pulak pakai sarung tangai bagaiii 🙊 ..
Haaa..nak nampak kelakar sikit ke, nak tinggal solat kot2 wuduk terbatal? 😁
Tapi utk ternik ini , pastikan urat kentut anda terpelihara sebaiknya tau...jgn terlepas sudahhh 😆😆😆 tu hakak tak dapat nak tolong 😌

kejap je pon,lepas je berarak dan masuk waktu zohor masuk la rumah sekejap utk tunaikan solat..senang kan..tak perlu sampai skip solat semata2 sebab anda adalah pengantin ☺️

Dan kebiasaanya, utk majlis outdoor..pgtn perlu bersiap sedia dlm jam 4ptg.terus ke sesi outdoor dan siap dlm 5-6ptg. So sempat lagi utk bersiap dan basuh makeup utk tunaikan solat asar..

Terjawap kan soalan tu.. 😊

Jom share kalau bermanfaat utk tips adik2 yg bakal berkahwin nanti.

Bg yg mencari2 butik pengantin & mua wanita asli dan solekan berkonsepkan muslimah syariah compliance..terus ke page fb kami di :-
Anggun Mempelai Butik - Butik Pengantin Muslimah

Pengalaman 10tahun dlm bidang ini,insyallah membantu anda juga utk majlis perkahwinan yg diberkati dan meriah hendaknya .. 💋

#AnggunMempelaiButik
#ButikPengantinMuslimah
#AnggunMempelaiFounder
#NoteTambahNilaiHidup